Unieke samenwerking AZC, Rabobank en Almelo Allee

De vijfde Menzis Almelo Allee biedt een mooi platform voor mooie samenwerkingen. En de samenwerking tussen bewoners van het Azc Almelo, medewerkers van Rabobank Noord en West Twente en Menzis Almelo Allee is toch wel heel uniek te noemen. Aan het begin van dit jaar vroeg Gerda Vink van ‘Op Stap’ (onderdeel van welzijnsorganisatie Avedan) aan onze vrijwilligerscoördinator of er nog klussen waren. Een aantal bewoners van het Azc konden deze klussen namelijk oppakken. Deze groep maakt dan kennis met de Almelose cultuur en zo kunnen ze ook sfeer proeven door de handen uit de mouwen te steken. Dat zijn ook de doelstellingen van de samenwerking.

Om te voorkomen dat deze vrijwilligers ‘verloren’ zouden raken is door Menzis Almelo Allee tijdens een gesprek over vrijwilligers werk met de Rabobank Noord en West Twente geopperd om samenwerking groepjes te maken. Er gaan twee bewoners van het Azc aan een Rabobank medewerker gekoppeld worden. Samen trekken zij de hele dag op en zorgen dat de dranghekken geplaatst worden, de oversteekplaatsen bemand worden en de dranghekken weer opgeruimd worden.

Op de foto zie je Gerda Vink (Op Stap van Avedan) en Gerard Fikkert (Rabobank) de puntjes op de i zetten met betrekking tot deze samenwerking.