We want you

Persbericht:

Almelo Allee zoekt vrijwilligers

Almelo Allee, het loop-, fiets- en wandelevenementdat dit jaar z’n eerste lustrumeditie beleeft, is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Op zondag 30 september vindt de vijfde editie van het evenement plaats. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via www.almeloallee.nl .

Vorig jaar deden meer dan duizend mensen mee aan Almelo Allee, waarvan het merendeel aan het onderdeel hardlopen. Dit jaar hoopt de organisatie een verdere groei door te maken. ‘Maar belangrijker vinden we het verder uitbouwen van de kwaliteit van ons evenement’, zegt Diane Stielstra, secretaris van de Stichting Almelo Allee. ‘Daarom denken we dit jaar zo’n 125 tot 150 mensen nodig t hebben.’

Er zijn vrijwilligers nodig voor een breed scala aan taken. Denk aan het op- en afbouwen van het startterrein, het plaatsen van dranghekken langs het parcours,  het inschrijven van deelnemers, verkeersregelaars, bevoorrading van lopers, ondersteuning bij de promotie. De meeste mensen zijn natuurlijk nodig op de dag zelf, maar ook voor en na het evenement kunnen mensen de handen uit de mouwen steken. ‘Vorig jaar organiseerden we Almelo Allee met een fantastische club mensen. Dat willen we dit jaar opnieuw doen. Niet alleen voor deelnemers, ook voor vrijwilligers en alle anderen die betrokken zijn bij Almelo Allee, moet het een prachtige dag worden’,  benadrukt Diane Stielstra.

Almelo Allee is een sportevenement dat jaarlijks wordt georganiseerd en brengt iedereen in beweging. Van jong tot ouder. Van fanatiek sporter tot recreant. Aandacht is er voor de schoonheid van het landschap en de natuur in het Almelose buitengebied. Het evenement legt de verbinding tussen de stad en het omliggende buitengebied. Net als vorig jaar is de start en finish bij het Theaterhotel.